Yrityksille kehitysideoita ja osaavia toteuttajia

TreStart-palvelu saattaa vapaana olevat asiantuntijat yritysten innovointiavuksi mutkattomasti, maksutta ja riskittömästi. Kannattaa hakeutua mukaan toimintaan nopeasti ja kokeilla, miten kokeneet asiantuntijat näkevät yrityksen kasvumahdollisuudet.

 – Pirkanmaalla on tuhansia pitkän ja monipuolisen työkokemuksen omaavia työnhakijoita vapaana ja etsimässä uusia haasteita. Työttömyystilanne koko Suomessa on ennennäkemätön, eivätkä vanhat työllisyydenhoidon keinot enää riitä. Tampereen kaupunki on päättänyt kokeilla työllisyydenhoidossa monia uusia toimintatapoja auttaakseen alueen yrityksiä takaisin kasvun uralle, palvelupäällikkö Petri Pekkola Tampereen kaupungilta kuvailee.

Ratkaisuja haasteisiin, räätälöidysti

TreStart-toiminnassa työmarkkinoilla vapaana oleva asiantuntemus ja kokemus valjastetaan yritysten avuksi: yritys avaa ovensa ja työhakijaryhmä sopivalla koulutus- ja kokemustaustalla sekä osaamisella luo yritykselle ratkaisuja haasteisiin sekä uusia kasvun ideoita. Käytännössä edetään niin, että toimintaan mukaan haluavat yritykset ottavat yhteyttä TreStartin henkilöstöön. Sen kanssa yhdessä kartoitetaan yrityksen tarve ja siihen soveltuva tapa hyödyntää asiantuntijoita.

Aihio-nimisessä innovointiprosessissa yrityksen edustaja esittelee ensin tarpeet paikalle kutsutuille asiantuntijoille. TreStart vastaa teemasta kiinnostuneiden asiantuntijoiden ohjaamisesta ja valmennuksesta, ja työryhmiä muodostetaan ratkaisemaan aiheita eri näkökulmista. Muutaman viikon kuluttua yritykselle esitellään toimintasuunnitelmia, ehdotuksia, ideoita ja ratkaisun avaimia. Yrityksessä päätetään jatkotoimista.

– Jos ehdotukset kiinnostavat riittävästi, voidaan suunnitella ideoiden toteutusta asiaan jo valmiiksi vihkiytyneiden – idean ja ratkaisun itse suunnitelleiden – asiantuntijoiden kanssa. TreStart-toiminnan tavoitteena on auttaa yrityksiä löytämään ideoille ja tekemättömälle työlle toteuttajat sekä työllistää ihmisiä monin eri keinoin, Pekkola kertoo.

TalentSpacen ovet ovat auki yrityksille!

Finlaysonilla sijaitsevassa 400 neliön TalentSpace-innovointitilassa yritykset ja vapaana olevat osaajat kohtaavat erilaisissa tapahtumissa.

– Aihio-innovointiprosessin lisäksi yritys voi osallistua myös TalentMeet-tapahtumaan, jossa kymmenen yritystä saa ensin kolmen minuutin puheenvuoron ja sen jälkeen asiantuntijat tapaavat yritysten edustajat omassa vastaanottopisteessä. TalentMeet on matalan kynnyksen tapaamispaikka, jossa yritys kertoo tarpeistaan ja kiinnostuneet asiantuntijat voivat tarjota osaamistaan vapaasti keskustellen ja tutustuen.

Yritykset ja osaajat voivat tavata myös sohvaryhmätilassa. Tällöin valikoitu ryhmä asiantuntijoita kutsutaan paikalle yrityksen ja teeman esittelyjen avulla.

Entistä aktiivisempaa työnhakua

TreStart toimii yhtenä kokeilualustana sille, miten työnhaun aikana voi tehdä muutakin kuin lähettää työhakemuksia ja odottaa kutsuja työhaastatteluihin. Uutta toimintamallia on linjattu menestyksekkäästi paikallisen TE-toimiston kanssa.

– Työkkäri rohkaisee ja ohjaa työnhakijoita omaan aktiivisuuteen, oman osaamisen hyödyntämiseen uutta työtä itsekin keksiessä, Pekkola kehuu.

TreStart1 nettiin










Palvelupäällikkö Petri Pekkola esittelee TalentMeet-tapahtumassa TreStart-konseptia.

Lisätietoja tästä linkistä sekän projektipäällikkö Petri Pekkolalta, 040 760 8116


Pirkanmaalla käynnissä yhteensä yli tuhat rekrytointia tämän vuoden aikana

Tampereen kauppakamarin keväällä 2016 ICT-valiokunnan tekemän koontiselvityksen mukaan Tampereen alueen ICT-yritykset uskovat ja investoivat tulevaisuuteen voimakkaasti. Yritykset palkkaavat lähes 1000 uutta työntekijää tänä vuonna. Noin 100 hengen rekrytointiohjelmia toteuttavat muiden muassa Solita, Vincit, M-Files ja Gofore.

Polar Electro Oy avaa syyskuussa 2016 toimipisteen Tampereelle. Polarilla oli haussa R&D-tiimiin useita huippuammattilaisia kehittämään ja testaamaan uuden teknologian tuotteita, mobiiliapplikaatioita ja web-palveluja kansainvälisille markkinoille. Suunto puolestaan vahvisti mobiiliosaamistaan avaamalla uuden osaamiskeskuksen Tampereelle jo 2015. Mobiilisovellusten merkitys osana Suunnon tuote- ja palvelutarjoamaa on kasvanut, kun sovellusten käyttö on lisääntynyt. Suunto rekrytoi etenkin iOS- sekä Android-osaajia.