– Ruokahävikkiä? Ei synny meillä, sanovat Ravintola Dynamon ravintolapäällikkö Outi Isoranta ja Päivi Jousmäki. Lounasruokaa myydään asiakkaiden mukaan myös purkeittain, ja jos jotain vielä päivän päätteeksi jää jäljelle, se vapautetaan ResQ-sovelluksessa hyvällä alennuksella.

Päivi Jousmäki kutsuu itseään tyvestä latvaan edenneeksi toimialan kasvatiksi. Hän on kartalla vegestä ja fleksaamisesta, rakastaa hidasta ruokaa, tutkii ruuan ja hyvinvoinnin välistä suhdetta – ja hurahtaa villityksiin välillä itsekin.

Lue lisää

Koja-Yhtiöiden toimitusjohtaja Leena Aalto ja Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja toivovat yritysten kiinnostuvan Teollisuus osana alueellista ilmastotyötä -hankkeesta. – Yritykselle oman hiilijalanjäljen selvittäminen tuo kustannus- ja imagohyötyä, he uskovat. Vieressä rakenteilla sellutehtaaseen menossa oleva prosessipuhallin. Kuva Annikaisa Knuutila

Mikä on Pirkanmaan valmistavan teollisuuden nykyinen hiilijalanjälki?

– Uskon Teollisuus osana alueellista ilmastotyötä -hankkeen parantavan entisestään pirkanmaalaisten teollisuusyritysten valmiuksia vastata tiukentuviin päästövähennyksiin. Erityisesti hankkeella on merkitystä pk-yrityksille – miten ne voivat vähentää päästöjään, sanoo Koja-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja, Tampereen kauppakamarin teollisuusvaliokunnan puheenjohtaja Leena Aalto.

Lue lisää

Silmälääkkeiden tuotanto jatkuu Tampereen Ruskossa ja vahvistuukin: Euroopan johtava lääkkeiden sopimuskehittäjä ja -valmistaja NextPharma investoi uuteen, vuonna 2021 käyttöön otettavaan tuotantolinjaan 10 miljoonaa euroa. Kuva NextPharma

Silmälääkevalmistuksessa uusi alku

Ruskossa, entisellä Santenin ja nykyisellä NetxPharma Oy:n silmälääketehtaalla kirjoitetaan uutta lehteä historiaan: jo lopetettavaksi päätetty silmälääketehdas sai viime vuonna uuden omistajan. Lääketuotanto jatkuu ja uuteen tuotantolinjaan investoidaan 10 miljoonaa euroa.

Lue lisää


Toimitusjohtaja Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

Yritykset tarvitsevat suoraa rahallista tukea!

Koronarajoitusten aalto on pysäyttänyt Suomen ja iskee mikro- ja pk-yrityksiin tsunamin lailla. Kriisi on poikkeuksellinen – eikä siitä selvitä kuin poikkeuksellisin keinoin. Yritysten suora rahoitus on yksi niistä.

Lue lisää

Matti Apunen.

Tarinoiden epidemia

Pandemiashokin keskellä kysymys kuuluu, mikä on juuri nyt talouden tarttuvin tarina, joka leviää ja muuttuu itseään toteuttavaksi.

Lue lisää

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, Tampereen kaupunki.

Kansainvälisten osaajien houkuttelu on kriittinen menestystekijämme

Turvallisuus ja arjen sujuvuus ovat kilpailuvalttejamme. Niistä pitää osata yhdessä viestiä tehokkaasti.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Luova johtaja Sami Nieminen, Creative Crue Oy.

Muutos edellyttää luopumista

Mutta mistä tiedät, mitkä asiat kannattaa jättää taakseen ja mitkä uudet ratkaisut ovat toimivia?

Lue lisää

Asianajaja, varatuomari Peter Rasmussen ja varatuomari Otto Ropponen, Asianajotoimisto Alfa Oy.

Yritysasiakkailla oikeus vaatia 1.4. alkaen ostolaskut verkkolaskuina

Lue lisää


Yritykset kertovat

Tommy Hilfiger Ideaparkin henkilökunta palveluksessasi: Sanna Mensonen (vas.), myymäläpäällikkö Harri Laisi, omistaja Jenni Ahola ja myymälävastaava Elisa Tammi.

TOMMY HILFIGER IDEAPARK
auttaa valinnoissa

Oli kyseessä sitten oma pukeutumisesi tai vaikka henkilökunnan muistaminen, uudet työasut tai yhtenäinen pukeutuminen yritystapahtumiin, Ideaparkin Tommy Hilfigerillä autamme tuotteiden valitsemisessa – liikkeessämme et ole koskaan yksin valintojesi kanssa.

Lue lisää

Tämän päivän organisaatiossa havaintoja tehdään ja niitä halutaan kerätä talteen hyvin erityyppisistä seikoista.

Sisäinen viestintä nousee pilveen

– Paperilapuista, listoista ja erilaisista excel-koosteista halutaan päästä yrityksissä eroon ja keskittää samalla kaikki viestintä pilveen. Välittömät ja välilliset säästöt voivat olla yhteensä jopa kymmeniätuhansia euroja vuodessa, kertoo yritysviestinnän konsultti Jukka Viitala PalveluPisara Oy:stä.

Lue lisää

TilaCenter rakentaa älykkäitä toimitiloja Hervantaan

Huppionmäen teollisuusalueen uudet hallit on suunniteltu pienyrityksille. Kankaanpääläiset yrittäjät valitsivat Hervannan sen sijainnin vuoksi.

Lue lisää